Заступник директора Департаменту інформації та друку МЗС Росії Ілля Тимохов висловився щодо відсутності вода в Криму.

Таким чином, Тимохов заявив, що через водну блокаду окупованого Криму з боку України, зростає міжнародна напруженість. На його думку, це все гнівні спроби Києва покарати Крим за його бажання бути частиною Росії, пише "Українська правда".


Однак триваюча водна блокада півострова, як зазначив Тимохов, може спровокувати чергову гуманітарну катастрофу, наслідки якої важко передбачити. Крім того, такі дії України порушують усі норми міжнародного права, а не тільки сприяють зростанню міжнародної напруженості, що теж варто враховувати.

Також він додав, що "провокації української влади в Керченській протоці та Азовському морі в 2018 році", які нібито підтримували деякі західні партнери, могли стати причиною нового конфлікту в Чорному морі. Але, російський представник натякнув на те, що західні партнери Росії згадають ще про ті події і усвідомлять, що будь-який конфлікт можна вирішити тільки шляхом відкритої дискусії за умови взаємної поваги сторін.


До слова, саме з такою промовою Ілля Тимохов виступив на відкритті міжнародної конференції "Чорноморське питання у фокусі світової політики" з нагоди 150-річчя Лондонської Конвенції.

Раніше "Hyser" писав про те, що президент України Володимир Зеленський назвав кількість російських військ біля кордонів з нашою країною.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо, що Росія масово перекидає десантників до Криму.

Нагадуємо, що Зеленський не витримав і зробив гучну заяву про захоплення Криму.