Експерти назвали головну небезпеку регулярного уживання шашлику.

У теплу погоду багато хто любить вибиратися на природу на шашлики. Однак мало хто враховує, що занадто часто вживати жирне м'ясо, приготоване на відкритому вогні, може бути небезпечно для здоров'я. Відповідну заяву зробив онколог Микола Анкусько, пише "ТСН".

Онколог пояснив чим небезпечний шашлик, якщо їсти його кожні вихідні, фото: YouTube

За його словами, зловживати шашликами не варто, оскільки в них міститься надмірна кількість небезпечного формальдегіду, який може привести до розвитку новоутворення в стравоході і шлунку. У зв'язку з цим, смажене м'ясо можна їсти тільки як "делікатес", а не на постійній основі.

В іншому випадку коптильні речовини, присутні в такому м'ясі, можуть викликати розвиток онкології, адже це ті ж самі канцерогени. Більш того, не тільки дим є шкідливим канцерогеном, але і термічно оброблені жири, які затримують в собі знову ж таки канцерогени.


З цієї причини шашлик потрібно вживати рідко і просто неба, а також вкрай важливо вибирати для нього правильне м'ясо. Так, найкраще для такої справи купувати м'ясо птиці або рибу, наприклад, курку або судак, відповідно.

В такому випадку блюдо буде менш небезпечним для людського організму.

До речі, якщо рішення їхати на шашлики було прийнято раптово, то кращий варіант маринаду для будь-якого м'яса - кисломолочний. Це може бути кефір, айран або закваска, але потрібно не більше 1 літр на будь-яку кількість м'яса. Кисломолочне середовище діє на м'ясо майже як оцет або лимонний сік, але, зрозуміло, набагато м'якше і не сушить вихідний продукт.

Раніше "Hyser" писав про те, що були названі 4 літніх супу, які благотворно позначаються на травленні.

Також наш портал повідомляв, що експерт розповіла, чим насправді напихають українців у супермаркетах.

Нагадуємо, що у мережі магазинів "АТБ" знайшли небезпечне для здоров'я печиво.