Відомий український педіатр Євген Комаровський поділився своєю думкою про пропаганду вакцинації в Україні.

Він зробив висновки, грунтуючись на досвіді свого ближнього оточення. За його словами, спостерігається напружена атмосфера в суспільстві, яка негативно відбивається навіть на тих людях, які готові пройти вакцинацію від коронавірусу. Про це пише "КП в Україні".

Доктор Комаровський не витримав і розповів про ковида, фото: 24 канал

У приклад Комаровський навів ситуацію, яка склалася у сестри його знайомого лікаря - вчителя в середній школі великого райцентру. Варто відзначити, вчителів в Україні вирішили прищеплювати серед перших і жінка, як і належить, записалася. Однак у призначений день вакцинацію їй не зробили.

При цьому педіатр розповів, що на наступний день після того, як жінці повинні були зробити щеплення, їй подзвонив лікуючий лікар, щоб поцікавитися, як її самопочуття після даної процедури. Вона і зізналася, що не пішла на щеплення, пояснивши причину.

Комаровський розповів, чим небезпечна пропаганда вакцинації в Україні, фото: Українська правда

За її словами, вона одна записалася з усієї школи і її дуже збентежило це, тому вона відмовилася від вакцинації. Все тому що жінка не хотіла якось виділятися, щоб над нею після щеплення потім сміялися і тикали в неї пальцем.

Комаровський вважає неправильним те, що подібні страхи можуть жити в педагогічному середовищі. Більш того, після цього у лікаря склалося відчуття, що планувальники щеплень страшно далекі від народу і не розуміють, з ким мають справу.

Замість того щоб боятися заразитися, люди бояться осуду в їх бік, якщо вони зроблять необхідне щеплення. Комаровський зазначив, що це абсурд.

Раніше "Hyser" писав про те, що експерти розповіли, як змінилася епідемситуація в Україні За останній час.

Також наш портал повідомляв, що лікарі розповіли, як розпізнати підроблені ліки.

Нагадуємо, що головний інфекціоніст розповіла про заразність ковіда.