На базарах, ринках і в супермаркетах вже почала з'являтися перша полуниця. Тому не зайвим буде нагадати, як правильно вибрати стиглу і смачну ягоду, яка принесе не тільки гастрономічне задоволення, але і буде корисною для вашого організму.

За словами експертів, сезон полуниці в Україні в 2021-му році почнеться в червні. Купити полуниці можна вже і зараз, проте ці ягоди, швидше за все, були привезені з-за кордону або вирощені в теплиці. Грунтова полуниця з'явиться на прилавках не раніше червня.

При виборі полуниці, варто звернути увагу на такі характеристики:

- ягоди повинні бути стиглі, але не м'яті. Однак і занадто твердими вони не повинні бути.

- стигла полуниця відрізняється насиченим червоним кольором. Недозрілі ягоди будуть кислити, а плями на ягодах говорять про те, що полуницю обробляли хімікатами або вона почала псуватися.

- полуниця відрізняється характерним приємним ароматом. Відсутність запаху говорить про те, що полуниця дозрівала за допомогою хімікатів.

- вибирайте сухі ягоди з зеленими хвостиками. Якщо ягоди вологі, то вони будуть погано лежати і незабаром зіпсуються. Сухі ж хвостики говорять про те, що полуниця була зірвана давно. Така полуниця швидко зіпсується.

Куплену полуницю потрібно вжити протягом двох днів. Решту ягод можна заморозити. Також пам'ятайте, що перед їжею і заморожуванням ягоди необхідно ретельно промити.

Зберігати полуницю в морозилці найкраще в сухих ємностях з щільною кришкою. На дно ємності можна покласти суху серветку. Повторно заморожувати розморожені ягоди не можна.

Також полуниці можна посушити за допомогою спеціальної сушарки. Сушені ягоди використовують як ароматизатор для чаю.

Також з полуниці варять варення, компоти і джеми.

Як повідомлялося раніше, ціни на черешню і полуницю приголомшили українців. Скільки коштує кілограм ягід?

Hyser також писав про корисні властивості меду. Лікарі розповіли, як використовувати солодкість для лікування різних захворювань.