Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти Росії. Цього разу до списку санкцій потрапили компанії і судна, причетні до будівництва Північного потоку-2.

Згідно із законом PEESA, переслідування торкнулося всіх осіб, причетних до будівництва Nord Stream 2. Санкційний список США поповнили три російські компанії і 13 судів.

Російські компанії, які потрапили під санкції:

  • Федеральна державна бюджетна установа «Морська рятувальна служба»
  • ТОВ «Мортранссервис»
  • АТ " Самарський теплоенергетичний майновий фонд»

Судна, які потрапили під санкції: "академік Черський", "Артеміс офшор", "Бахтемір", "Балтійський дослідник", "фінвал", "Капітан Беклемішев", "Мурман", "Нарвал", "Сивуч", "рятувальник Карев", "Умка", "Владислав Стрижов", "Юрій Топчев".

Відзначимо, що деякі судна і компанії потрапили в санкційний список повторно, інші ж опинилися в ньому вперше.

У Кремлі вже відреагували на введення нових санкцій.

"Треба розібратися. У колег все, як завжди. Говорять про одне, роблять інше", - зазначив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання журналістів про можливу зустріч лідерів двох країн.

Нагадаємо, раніше президент Америки Джо Байден висловив намір зустрітися з Володимиром Путіним на нейтральній території в червні 2021-го року. У цей час Байден перебуватиме в Європі з робочим візитом. Глава Білого дому планує відвідати зустріч "Великої сімки", яка відбудеться у Великобританії 11-13 червня, і саміт НАТО, який пройде в Брюсселі 14 червня.

Владимир Путин. Скриншот с видео на Youtube
Владимир Путин. Скриншот с видео на Youtube
Владимир Путин. Скриншот с видео на Youtube

Як повідомлялося раніше, президент США Джо Байден стурбований ситуацією на сході України.

Hyser також писав, що екс-президент України Леонід Кравчук розповів, хто може взяти Володимира Путіна за «хворе місце».