У 2021-му році Уряд України прийняв п'ятиступінчастий план зі збільшення пенсії для громадян країни, які досягли пенсійного віку.

У березні стартував автоматичний перерахунок пенсій. Суму виплат перерахували для 8 мільйонів чоловік. У квітні Пенсійний фонд України індексував пенсії працюючих пенсіонерів. За даними ПФУ, перерахунок торкнувся півмільйона осіб.

У липні 2021-го Міністерство соціальної політики планує переглянути частину пенсій через збільшення прожиткового мінімуму, а також завершити індексацію пенсійних виплат. А в жовтні пенсіонерів категорії "75»" очікує збільшення пенсії. Про це заявила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

За словами Лазебної, громадяни, які вийшли на пенсію в 2019-2020 роках отримають мінімальну надбавку до пенсії – всього 100 гривень. А ось пенсіонери, які старше 75-ти років, отримають надбавку в 400 гривень.

Така програма Мінсоцполітики, за підрахунками Пенсійного фонду, призведе в 2021-му році до дефіциту коштів солідарної пенсійної системи в 26 млрд грн.

Нагадаємо, за даними на 1 січня 2021-го року середня пенсія в Україні становила 3 507,51 грн. Мінімальна ж становила всього 2 700 гривень. Після індексації виплат середня пенсія в Україні повинна зрости. Яка вона стане, повідомимо пізніше.

Надбавки до пенсії, фото: скріншот YouTube
Надбавки до пенсії, фото: скріншот YouTube

Як повідомлялося раніше, Україна закликала своїх громадян самим подбати про свою пенсію. Пенсійний фонд не допоможе.

Hyser також писав, що екс-міністр Павло Розенко закликав пенсіонерів готуватися до катастрофи. Що мав на увазі політик?