Сьомий рік споживання водного ресурсу Криму йде з негативним балансом, а значить забирають більше, ніж природа може відновити. При цьому Лютий 2021-го кримські водойми зустріли і зовсім зневодненими. Хто винен у такій ситуації як і раніше з'ясовують Росія з Україною.

Так, Після того, як в 2014 році жителі Криму "проголосували" на референдумі за возз'єднання з Росією, Україна, мабуть, з помсти перекрила подачу води на півострів, пишуть росЗМІ. Йдеться про воду, яка надходила на півострів по Кримському каналу.

21 травня в рамках Міжнародної конференції "Чорноморське питання у фокусі світової політики" заступник директора Департаменту інформації та друку МЗС Росії Ілля Тимохов заявив, що наслідки від посухи, влаштованої Україною, будуть непередбачуваними. Він також обурився, що українська влада в особі Президента країни Володимира Зеленського повністю ігнорує встановлені міжнародним співтовариством правила і творить, що їм заманеться.

Також Тимохов підкреслив, що водна блокада Кримського півострова може дорого обійтися не тільки кримчанам, але і всьому світу.

"Триваюча водна блокада Криму може призвести до гуманітарної катастрофи з важкопередбачуваними наслідками", - попередив політик про багатогранний збиток для простих людей.

При цьому Україна в сотий раз пояснила РФ, що у водних проблемах українського Криму винні лише росіяни. Так, прес-секретар МЗС України Олег Ніколенко назвав умову, при виконанні якої Київ відновить подачу води з Дніпра до Криму, припинивши водну блокаду півострова. За його словами, всю прісну воду, яка була в Криму, вичерпали російські військові.

"Фактично, російські військові поставили під загрозу задоволення базових потреб Кримського цивільного населення. Це ще раз доводить руйнівний характер політики РФ на окупованих нею українських територіях", – сказав Ніколенко.

За його словами, позиція України в цьому питанні залишатиметься чіткою: відновлення поставок дніпровської води до Криму можливе тільки після його демілітаризації і деокупації.

Раніше Hyser писав, що Зеленський назвав кількість російських військ біля кордонів з Україною.

Також наш портал повідомляв, що Зеленський не витримав і зробив заяву про захоплення Криму.

Нагадаємо, що у селищі Дмитриадівка Неклиновского району загинули десять робітників під час робіт на очисних спорудах.