В Україні назвали категорію населення, яка отримає надбавку до пенсія.

Українцям пообіцяли знову збільшити пенсії. На цей раз підвищення торкнеться тих людей, які не потрапили під індексації в 2019 і 2020 році. Про це вона заявила в інтерв'ю каналу "Україна 24".

За її словами, ця категорія пенсіонерів отримає по сто гривень.

З 1 липня на 100 гривень, тобто ми даємо щомісячну доплату до пенсій тим людям, які не підпадали під індексацію в 2019-2020 роках. Так прописано в законодавстві, реформа 2017 року. Ми знаємо цю категорію людей, і коли ми робили індексацію з березня для 8 млн осіб, Я знала, що ще є півмільйона ось таких людей, ми для них також визначили з 1 липня щомісячну доплату по 100 гривень.

Крім того в Україні цього року буде збільшена пенсія ще раз в грудні місяці. Поки точно невідомо, кого торкнеться підвищення. Але в уряді не раз говорили про те, що профільний комітет постійно веде роботу над тим, щоб збільшувати ВИПЛАТИ для українських пенсіонерів. Це першочергове завдання, які обов'язково повинна бути виконана.

Крім того в Україні планують збільшувати і соціальні виплати. Але поки це торкнеться далеко не всіх. Але робота в цьому напрямку вже ведеться, що не може не радувати.

У будь-якому випадку поки пенсіонери отримують досить маленькі виплати. Багато хто отримує мінімальну пенсію, якої практично ні на що не вистачає. Крім того уряд не раз говорив про те, що планують урізати субсидії. Поки розробляється точна інструкція, хто може позбутися своїх субсидій, а хто навпаки, може на них розраховувати в цьому році. Так як все змінюється досить швидко.

Раніше Hyser писав про те, що екс-міністр України розповів про те, до чого варто готуватися українським пенсіонерам найближчим часом.

Також писали, що українцям доведеться самим збирати собі на пенсію.

Нагадаємо, що працюючі пенсіонери отримуватимуть пенсії по новому.