Українців ошелешили новиною про те, що індексації пенсій можуть скасувати.

Міжнародний валютний фонд став ще більше цікавитися інформацією про те, звідки Пенсійний фонд візьме гроші на виплати індексацій. Адже він і так знаходиться на дотаціях від держави. А якщо ще виплачувати українцям індексації, то це все може привести тільки до утворення величезної діри по боргах в ПФУ.

Про домагання МВФ йдеться на YouTube-каналі"Народна думка". Зокрема, ведучий говорить про те, що МВФ дуже наполегливо цікавиться, звідки Пенсійний фонд братиме гроші для щомісячних доплат пенсіонерам. Причому доплати ці не бозна які: 70% українських пенсіонерів отримали надбавку в розмірі 100 гривень. Інша справа, якби пенсії підвищили в півтора-два рази, тоді питання, можливо, було б гідне обговорення з МВФ, - резонно зауважує ведучий.

"Яка справа Міжнародному валютному фонду до наших пенсіонерів, друга-індексація пенсій вона планова, закладена в бюджет, все відбувається за законом", - йдеться в сюжеті.

Якщо українській владі так і не вдасться довести, що вони зможуть перекрити ці гроші і ніякої дірки у фонді ПФУ не утворюється, то МВФ піде на поступки. В іншому ж випадку вони можуть накласти свій мораторій на виплату індексацій. І хоч насправді сума взагалі невелика, але все ж для пенсіонерів, які змушені виживати на мінімальні виплати - це все одно гроші. Тому отримати навіть 100 гривень для них за велике щастя.

При цьому подібна ситуація вже була в минулому році з виплатою так званої "карантинної тисячі". Тоді також МВФ влаштовував українській владі "допит з пристрастю" про джерела виплат.

Раніше Hyser писав про те, що українців обрадували новими заробітними платами, буде набагато тепер більше.

Також писали, що пенсіонерам розповіли, на яку надбавку варто сподіватися.

Нагадаємо, що деяким пенсіонерам можуть збільшити пенсію в два рази.