Президент України Володимир Зеленський підписав закон про скасування обов'язкового відправлення на пошту порушників правило дорожнього руху оригінал постанови про адміністративну відповідальність, за якою раніше було сплачено штраф.

Закон під назвою "Про внесення змін до Кодексу України Про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов" № 1438-IX, який Верховна Рада прийняла 29 квітня 2021 року, був опублікований на сайті президента України в четвер.

"Закон, який підписав президент, скасовує необхідність відправки на пошту порушника постанови про адмінвідповідальність, за якою вже був сплачений штраф. Відповідно до закону, оригінал постанови надсилається рекомендованим листом тільки у разі, якщо штраф не був сплачений протягом десяти днів після його винесення", - повідомляє пресслужба президента.

Зазначимо, що раніше згідно з нормами Кодексу України Про адміністративні правопорушення зобов'язували надсилати оригінал постанови про притягнення до адміністративної відповідальності на пошту порушника, незалежно від погашення ним штрафу. Через це відбувалася справжня плутанина і порушникам доводилося оплачувати штраф повторно.

Раніше Hyser писав про те, що водіїв сповістили про нововведення щодо штрафів.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли в яких випадках накладається ареест на майно.

Нагадаємо, що у Міністерстві внутрішніх справ підготували новий законопроект.