Українці будуть по-новому отримувати субсидія і оплачувати комунальні послуги.

Для українців з 1 травня тепер діють нові правила оплати комунальних послуг та оформлення субсидії. Але відразу варто уточнити, що ті, хто раніше подав всі документи на оформлення матеріальної допомоги від держави - отримають її автоматично. Про це повідомляти прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

Як пояснив політик, що нові правила були введені для того, щоб люди, які дійсно потребують субсидії могли її отримати. Так як в цьому секторі спостерігається дуже високий рівень корупції і з цим потрібно щось робити.

Після аналізу ситуації, уряд вніс зміни-тепер українцям, які відповідають вимогам нарахування житлової субсидії, допомога буде перепризначатися автоматично.

"Так, змінами передбачено не враховувати доходи від розміщення депозитів при призначенні субсидії, збільшити допустиму суму коштів на депозитному рахунку до 100 тис.грн, не враховувати житлові приміщення, що знаходяться у спільній частковій або спільній власності, а також ті, які розташовані в сільській місцевості", - зазначив Шмигаль.

Крім того Денис Шмигаль заявив про те, що завдяки новій схемі призначення субсидій її зможуть отримати близько 2,5 мільйонів українців.

Але оновити свої документи потрібно буде тільки 15% від усіх одержувачів. Такі зміни вкрай потрібні були, щоб відновити справедливість. Адже по іншому просто ніяк. Ті люди, які обманним шляхом отримали субсидії - будуть змушені їх повернути. Тепер у державі будуть більш ретельно контролювати цей процес. Адже багато людей, які дійсно заслуговують на субсидію і потребують її-нічого не отримують.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, хто може отримати підвищену пенсійну виплату.

Також писали, що в уряді дали коментарі щодо субсидій.

Нагадаємо, що дозволять одержувачем субсидій.