Українцям розповіли про причини зростання цін на овочі та фрукти.

Зокрема, несприятливі погодні умови, високі ціни на паливо, зростання вартості газу та електроенергії, спровокували подорожчання деяких сільськогосподарських продуктів. Відповідну заяву зробив старший науковий співробітник ННЦ "Інститут аграрної економіки" Ігор Сабі. Про це пише "Головнокомандувач".

українцям пояснили різке зростання цін, фото: факти

Саме він назвав причини подорожчання овочів, ягід і фруктів, уточнивши, що все це цілком очікувано. По-перше, холодна весна зіграла в цьому всьому найголовнішу роль, оскільки через неї вегетація рослин затрималася на 2 тижні. Тому, в той час, як повинні вже продаватися овочі з відкритого ґрунту, поки представлена продукція тільки з тепличних господарств.

По-друге, із-за низьких температурних режимів тепличні господарства змушені додатково витрачатися на опалення – це газ і електрична енергія. Все це у загальному підсумку і позначається на вартості товару.

Стало відомо, чим обумовлене зростання цін на овочі та фрукти, фото: РБК-Україна

Однак ігор Сабі додав, що на сьогодні погодні умови радують, тому наближається зниження ціни на овочі. В той самий час ціни на такі продукти як соняшникова олія і цукор, він прогнозувати не поспішає, через те, що вони будуть залежати від погодних умов восени.

Так, якщо погодні умови будуть занадто дощовими і аграрії не встигнуть зібрати урожай, то ціни не будуть зменшуватися. Якщо ж пощастить з погодою, то можна очікувати зниження вартості соняшникової олії.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні різко подорожчали крупи.

Також наш портал повідомляв, що в Україні підскочили ціни на алкоголь і сигарети.

Нагадуємо, що в Україні різко піднімуть ціни на популярні продукти.