В Україні оголосили про зупинку авіасполучення з Білоруссю з 00:00 26 травня.

Причому мова йде не тільки про планові авіарейси. Уточнюється, що навіть приватним українським літакам, як і авіакомпаніям, забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Про це пише "Громадське".


Свій коментар з цього приводу дав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, зазначивши, що відповідне рішення було прийнято українським урядом на позачерговому засіданні у вівторок, 25 травня. Також вже дали всі необхідні розпорядження Мінінфраструктурі, Державіаслужбі та "Украероруху".

Зокрема, Держприкордонслужба отримала доручення припинити оформлення пасажирів, що прямують з Білорусі або до Білорусі митних пунктів аеропортів. За словами Шмигаля, все ці заходи прийняті заради забезпечення безпеки польотів і пасажирів.


Крім того, він натякнув, що рішення про припинення авіасполучення України з Білоруссю було прийнято українським урядом у зв'язку з деякими обставинами. Під цим Шмигаль мав на увазі ситуацію з примусовою посадкою літака компанії Ryanair в Мінську. Чиновник зазначив, що це було порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію, на яке в Україні не могли не відреагувати.

До слова, відразу ж після цього інциденту, що відбувався в аеропорту Мінська 23 травня, в понеділок президент України Володимир Зеленський доручив українському уряду підготувати рішення про припинення авіасполучення між Україною і Білоруссю.

Раніше "Hyser" писав про те, що глава Кремля Володимир Путін і Олександр Лукашенко нишком заговорили про вступ України в НАТО.

Також наш портал повідомляв, що Лукашенко озвучив план передачі влади.

Нагадуємо, що Лукашенко розповів, як його хотіли задушити і що в цьому може бути замішана влада США.