В українських школах кардинально переглянули раціон учнів.

Так, з меню школярів прибрали ковбасні вироби і в рази зменшили в нових стравах кількість цукру і солі. Дітям вирішили забезпечити якісне, а головне різноманітне меню з 160 різних страв. Деякі з них, учні однієї з київських шкіл змогли спробувати вже сьогодні, повідомляє "ТСН".

батькам показала нове шкільне меню для дітей, фото: YouTube

Зокрема, на сніданок, в рамках експерименту, четвертокласникам на вибір запропонували львівський сирник, морквяний салат, булгур і йогурт з бананом. За словами першої леді України Олени Зеленської, яка стала ініціатором даної реформи системи шкільного харчування, це тільки перший крок на шляху до того, щоб діти харчувалися виключно корисними продуктами.

Так, в новому меню буде представлено 160 страв, в яких будуть відсутні ковбаси, сосиски, консерви, а також буде міститися мінімальна кількість цукру і солі. Зате буде збільшено кількість фруктів, м'яса і молочних продуктів. Крім того, будуть передбачені страви і для тих, у кого алергія на молоко.

Стало відомо, яким буде нове шкільне меню для українських дітей, фото: YouTube

Разом з тим вводитися нове правило: страви не можна смажити. Всі харчоблоки в школах будуть переоснащені на сучасний лад, щоб в них обов'язково були духові шафи. Такої модернізації нарешті дочекалися харчоблоки майже двох тисяч шкіл по всій країні і процес ще йде.

Очікується, що збалансованою і корисною їжею зможуть харчуватися вже всі школярі з наступного навчального року.

Раніше "Hyser" писав про те, що у Києві тимчасово не приймають документи дітей у перші класи.

Також наш портал повідомляв, що випускникам 11 класів хочуть скоротити навчальний рік.

Нагадуємо, що українським вчителям готують нові зарплати, про що повідомили в Мінфіні.