Мінсоцполітики "порадувало" українців новиною про необхідність повторно подати документи на субсидію

Досить великій кількості українських субсидиантов, для того, щоб продовжити отримувати від держави допомогу з оплати житлово-комунальних послуг, доведеться заново подавати всі необхідні документи. У число таких людей увійдуть і особи, які оформили субсидію в орендованому житлі. Про це повідомляє Інформаційний портал "Сьогодні".

У Міністерстві соціальної політики з'ясували, що повторно звернутися за отриманням субсидії знадобиться приблизно 400 тисячам українців. Ще трьом мільйонам українських субсидіантів нічого робити не потрібно буде, і допомогу продовжать автоматично.

Так, тепер документи на отримання субсидії потрібно буде подавати не тільки тим, хто вперше звертаються за допомогою від держави, а й також тим, хто просити виділити кошти на покупку скрапленого газу або пічного палива, внутрішнім переселенцям, особам, які отримують допомогу на орендований будинок або квартиру, а також тим, хто отримав субсидію без урахування родичів, які не проживають за пропискою.

Крім того, варто враховувати, що в українському уряді вже ввели правки в оновлені 1 травня правила надання субсидій на ЖКП. Тепер, наприклад, повертається автоматичне перепризначення вже оформлених субсидій сім'ям, у яких не виявлено спірних майнових моментів або інших причин, які не дозволяють призначити субсидію.

Крім того, дохід, що йде від банківських депозитів, більше не буде враховуватися. Розмір депозиту, з яким можна отримувати допомогу від держави, збільшили з 50 до 100 тисяч гривень. Нарешті, були змінені правила обліку житлової нерухомості: дозволено мати більше одного об'єкта нерухомості, якщо один з них розташовується в селі або належить кільком особам.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти б'ють на сполох через назріваючу в Україні демографічну кризу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, хто зможе заощадити на тарифі на газ до 70%.

Також "Hyser" писав, що українців порадували нововведенням, яке дозволяє подавати документи на вихід на пенсію через смартфон.