Ціни на проїзд у міській електричці пропонують підвищити в 10 разів

У Києві може різко подорожчати проїзд в міській електричці. У "Київпастранс" звернулися до влади з проханням підвищити вартість проїзду з 8 до 79 гривень через те, що підприємство працює у збиток. Про це інформує портал UBR.

На сьогоднішній день проїзд у міській електричці коштує 8 гривень, однак ця сума може зрости відразу в 10 разів, до 79 гривень. У "Київпастранс" зазначили, що змушені працювати в збиток, оскільки не мають ремонтної бази вагонів і власної залізничної інфраструктури. Підприємству доводиться звертатися до "Укрзалізниці" і платити за користування інфраструктурою.

Також працювати в "мінус" доводиться через пандемію коронавірусу і карантинних обмежень. Менше людей користуються послугами підприємства і разом з тим падає дохід. За останніми даними обсяг пасажироперевезень знизився на 39%.

Напередодні "Київпастранс" і "Київський метрополітен" звернулися до влади з вимогою підвищити вартість проїзду. Комунальники підрахували й заявили, що собівартість однієї поїздки повинна бути в 3 рази більше діючого тарифу. Так, за проїзд у метро запропонували брати 21 гривню, а в маршрутках - 25 гривень. А ось проїзд в міській електричці, на думку підприємства, повинен бути вище майже в 10 разів.

Зазначається, що влада не підтримала підприємства, підкресливши, що реальна собівартість проїзду становить 15 гривень. На даний момент владою обговорюється питання про введення нового тарифу, який влаштує як перевізників, так і жителів столиці.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців попередили про те, що тариф на проїзд у київському метро незабаром може кардинально зміниться.

Також наш портал інформував, що в Україні почали підвищувати ціни на проїзд у громадському транспорті.

Нагадаємо, що українських водіїв попередили про нові правила, які почнуть діяти вже з 1 червня. Зміни торкнутися великогабаритних транспортних засобів.