Величезна кількість українців втрачає гроші, навіть не підозрюючи про це

Останнім часом часто відбуваються ситуації, коли українцям нараховують величезні борг за так звану несправність приладу обліку. Не так давно кілька таких випадків сталося у Львівській області. Про це повідомляє iнформаційний портал "UBR".

Так, повідомляється, що одній родині, яка проживає у Львівській області, навісили борг у розмірі понад 8,6 тисяч гривень, а другій родині і зовсім доведеться виплачувати понад 14 тисяч гривень. Примітно, що обидві сім'ї не отримали жодних підтверджуючих документів від Постачальника "Львівгаззбут", який проводив перевірку.

Після цього сім'ї спробували звернутися в Національну комісію регулювання енергетики і комунальних послуг, однак і з цього нічого не вийшло. При цьому адвокат Іван Ліберман заявляє, що у своїй практики бачив подібне не раз.

За словами експерта, подібна проблема в Україні досить поширена і до нього з різних частин країни зверталися зі схожими проблемами. У подібних ситуація Ліберман рекомендують йти до суду і вимагати підсумки проведених експертиз, які доведуть, що позивач не винен, і, слідчо, борг буде списаний.

Він також звернув увагу на те, що якщо результати вже проведених перевірок не оголошуються з тих чи інших причин, то українці можуть самостійно замовити окрему перевірку, результати якої можна буде використовувати в суді як доказ. Варто відзначити, що після того, як ЗМІ втрутилися в ситуацію, одній з сімей списали борги, проте подібних випадків по країні ще десятки.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти б'ють на сполох через назріваючу в Україні демографічну кризу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, хто зможе заощадити на тарифі на газ до 70%.

Також "Hyser" писав, що українців порадували нововведенням, яке дозволяє подавати документи на вихід на пенсію через смартфон.