З'явилася інформація про нову загрозу для України з боку Білорусі.

Варто відзначити, що багатьох сполошила новина про затримання в Мінську на кілька годин цивільного літака. Адже дана ситуація доводить можливість проведення в країні спецоперації ФСБ РФ. Про це пише "Апостроф".

Генерал попередив про серйозну загрозу, фото: Українська правда

Це в свою чергу означає, що Україні потрібно бути готовою не тільки до потенційного вторгнення на нашу територію Росії, але і Білорусі. Відповідну заяву зробив начальник Генштабу Збройних сил України (2014-2019 роки) генерал армії Віктор Муженко.

При цьому Муженко згадав про те, що якось під час однієї із зустрічей президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджував, що Білорусь ніколи не піде з війною на Україну. Однак зараз генералу в слова Лукашенка мало віриться, адже Білорусь стала дуже залежна від Російської Федерації.


У зв'язку з цим, Україна має не тільки понад 1100 км спільного кордону з Білоруссю, але і потенційну небезпеку з півночі, причому найближчим часом. Справа в тому, що стало відомо про заплановані військові навчання "Захід -2021" на території Білорусі, в ході яких Росія підведе до білорусько-українського кордону військові підрозділи і зброю.

Залишається тільки під питанням, чи вийдуть вони звідти після завершення навчань і, якщо так, то чи в повному складі. Враховуючи це, а також те, що російські війська вже добре ознайомлені з умовами і місцевістю - Пінських боліт і Полісся, над Україною нависла серйозна загроза.


Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні вирішили поставити крапку у відносинах з Білоруссю.

Також наш портал повідомляв, що у Кремлі розповіли, яку тему не обговорюватимуть Зеленський і Путін.

Нагадуємо, що Путін і Лукашенко нишком заговорили про вступ України в НАТО.