Незабаром у столиці України на вулиці Хрещатик, розташованій на території двох районів: Печерського та Шевченківського, буде проведено капітальний ремонт. Вартість капремонту складе понад 740 млн гривень.

Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті системи Prozorro, у понеділок, 24 травня. Відзначається, що на цей момент оголошено тендер. Замовником є "Київавтодор".

"Розмір бюджетного призначення за кошторисом або очікувана вартість предмета закупівлі: 740 951 200,35 UAH", - йдеться в повідомленні.

Гроші на проведення всіх необхідних робіт будуть взяті з місцевого бюджету.

На вулиці Хрещатик збираються оновити трубопроводи, лінії зв'язку та електропередач. Також буде проведено ремонт шосе, дороги, аеродрому і залізниці.

Раніше заявлялося, що замінять асфальтне покриття і тротуарну плитку (на покриття з натурального каменю). Також замінять дощову каналізацію та електричні мережі, світлофори. Відремонтують фонтани, і відреставрують будинок Центрального гастроному.

Крім того, розглядають можливість облаштування велосипедних доріжок, але це питання ще відкрите.

До слова, для маломобільних людей з'являться додаткові пандуси та знизять бордюри, світлофори будуть зі звуковими сигналами, в підземному переході на Майдані Незалежності з'явиться ліфт.

Варто відзначити, що в Києві вже не перший рік обіцяють Капітальний ремонт вулиці Хрещатик. Примітно, що востаннє головну вулицю реконструювали ще в 1998 році, а після революцій у 2005 і 2014 роках лише оновили тротуарну плитку і газони.

Київ давно перестав мати звання найзеленішого міста Європи, а вулиця Хрещатик фактично залишилася без своєї "візитної картки" і головного символу міста - каштанів.

Водночас в КМДА відзначають, що зараз немає коштів на такий масштабний проєкт і, швидше за все, реконструкцію Хрещатика перенесуть на 2022 рік. Поки в міському бюджеті-2021 згадки про ремонт головної вулиці немає.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Києві на Лісовому масиві більше ніж 300 людей живуть у будинку з 39 видами небезпечних грибків.

Також наш портал повідомляв, киян попередили про подорожчання проїзду в метро.

Нагадуємо, у Києві може різко подорожчати проїзд у міській електричці.