У мережі показали, як проходили навчання артилерійських підрозділів ЗСУ біля кордону з тимчасово окупованим Росією Кримом.

Головним завданням українських військових було продемонструвати свою готовість з протидії ворожому морському десанту. Відповідні фото їх ефектних маневрів з'явилися на сторінці прес-служби командування Об'єднаних сил ЗСУ в Facebook.

ЗСУ влаштували потужний маневр біля Криму, фото: Facebook ЗСУ

Воїнам-артилеристам були забезпечені необхідні умови для тренувань, що дозволило їм підтягнути свої вміння в маскуванні техніки і озброєння, орієнтування на місцевості, а також своєчасного прибуття на вогневі позиції в разі застосування противником високоточних засобів ураження.

Разом з тим в повітря запускали безпілотні літальні апарати, завданням яких був пошук, виявлення цілей умовного противника і передача координат на батарею, яка стріляє.

Фото: Facebook ВСУ

Фото: Facebook ВСУ

Фото: Facebook ВСУ

Фото: Facebook ВСУ

Крім того, особливий акцент у цих навчаннях був на ведення вогневої стрільби з певних цілей. Таким чином, підрозділами в районі вогневих позицій здійснювалося розгортання, підготовка та виконання навчальних стрільб. По завершенню цих дій військові змінили розташування, послідовно відпрацювавши кілька десятків завдань.

Варто відзначити, що в цілому артилерійські підрозділи з усіма поставленими завданнями впоралися на відмінно і продемонстрували повну бойову готовність.


Раніше "Hyser" писав про те, що генерал розповів про збройні маневри Россі на кордоні.

Також наш портал повідомляв, що головнокомандувач ЗСУ розповів, що буде в разі загострення ситуації на Донбасі.

Нагадуємо, що українські герої пов'язали одного з ватажків "ДНР".