У Кабміні Міністрів ввели санкції проти низки російських діячів культури і мистецтв

Український уряд продовжує вводити обмеження і санкція для деяких громадян Російської Федерації, на цей раз список може поповнитися 11 діячами культури і мистецтв. Проти них пропонується запровадити обмежувальні та спеціальні економічні заходи. Про це йдеться в розпорядженні, опублікованому на офіційному порталі Кабінету Міністрів України.

Повідомляється, що в середу, 26 травня, в Кабінеті Міністрів пройшло засідання, на якому було прийнято розпорядження, за яким уряд протягом трьох днів винесе на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозицію щодо застосування санкцій для деяких громадян РФ на трирічний термін.

Список складається з російських акторів кіно і включає в себе: Володимира Вдовиченкова, Алексня Чадова, Жанни Еппле, Павла Трубінера, Ольгу Кабо, Ярослава Сумішевського, Дмитра Орлова, Євгена Стичкіна, Олександра Петрова, Анастасії Сланевської та Євгена Проніна. Проти всіх цих акторів пропонується ввести санкції з однієї і тієї ж причини-вони "демонстративно і навмисне" порушили порядок в'їзд в анексований півострів Крим.

Нагадаємо, не так давно глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив про те, що в російському уряді активно обмірковують ідею дедоларизації своєї економіки і припинити використовувати такі платіжні системи як Visa і MasterCard, оскільки вони, будучи керованими із Заходу, можуть принести нові небажані санкції.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерт заявляє, що санкції проти Медведчука будуть скасовані європейськими судами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у США придумали новий спосіб, як натиснути санкціями на Російську Федерацію.

Також "Hyser" писав, що у Росії оголосили офіційний список країн-недругів, в який входять США і Чехія.