Кабінетом Міністрів України був схвалений законопроект, який передбачає збільшення розміру допомоги при народженні дитини з 2022 року.

Відповідний проект закону "Про внесення змін до Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини" прийнятий на засіданні уряду, пише "УНІАН".

У пояснювальній записці до документа йдеться про те, що відповідно до законопроекту з 1 січня 2022 року розмір допомоги складе 50 тисяч гривень.

Спочатку буде виплачена одноразова сума в розмірі 25% від загального розміру. Потім сума, що залишилася, буде розподілена 36 місяців в рівних частинах.

З 1 січня 2023 року і надалі щорічно з 1 січня передбачається збільшення розміру допомоги при народженні дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін (грудень порівняно з груднем попереднього року), який затверджується Кабміном.

У бюджеті на 2021 рік було запланована одноразова виплата в розмірі 10320 гривень, а потім по по 860 гривень на місяць до досягнення дитиною віку трьох років.

Нагадаємо, що найближчим часом українці зможуть брати безпроцентний кредит для власного бізнесу.

Кабмін схвалив новий механізм, який матиме силу вже в наступному 2022 році. Однак отримати таку допомогу зможуть не всі.

Кредит зможуть отримати безробітні сім'ї на відкриття власного бізнесу або покупку обладнання або матеріалів для своєї справи.

Зареєструвати власний ФОП необхідно буде протягом місяця.

Розмір допомоги складе 15 мінімальних зарплат, встановленої законом на 1 січня поточного року.

Так як на 1 грудня розмір мінімальної зарплати складе 6500 гривень, то розраховувати українці можу на допомогу в сумі 97500 гривень.

Раніше Hyser писав про те, що ппенсіонерам пояснили, в яких випадках вони можуть втратити пенсію.

Також Hyser повідомляв, що у Мін'юсті розповіли про те, що змусили українця виплатити аліменти за 14 років.

Нагадаємо, що українцям розповіли про нові вимоги для виходу на пенсію.