Кабінет міністрів вирішив пом'якшити своє березневе рішення про те, що пенсії та інші соціальні виплати переводитимуться виключно на банківські картки.

І це після того, як доволі багато громадян звернулись з приводу цього питання, пишуть "Факти".

"Ще одне важливе питання соціальної сфери — це доставка пенсій. Як я і обіцяв, така доставка повинна відбуватися максимально комфортно для людей. Перехід на отримання пенсій з готівковою на карткову форму повинен відбуватися поступово, реалізовуватися як право людей, а не обов'язок", - прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Прем'єр заявив, що уряд закріпить зміни у відповідній постанові. Разом с тим, сам текст проекту постанови поки ще не оприлюднили, тому деталі рішення невідомі.

Нагадаємо, щоу відділеннях "Укрпошти" не працюватимуть термінали "ПриватБанку" і "Райффайзен".

Рішення було прийнято 19 травня директором "Укрпошти". В цього дня у відділеннях залишаться тільки власні платіжні термінали.

Наразі вже все термінали "ПриватБанку" і "Райффайзен" відключені.

Повідомляється, що всього було встановлено близько 2 тисяч терміналів-партнерів.

В тих відділеннях, де вже встановлені комп'ютери, клієнти і далі зможуть використовувати свої банківські картки без обмежень. Вони зможуть як оплачувати ними товар, поповнювати рахунки і знімати гроші.

Раніше Hyser писав про те, що країнських пенсіонерів попередили про нововведення, яке набуде чинності з вересня і розповіли, що потрібно робити.

Також Hyser повідомляв, що українців попередили про те, що розмір лікарняних виплат зріс на 400 гривень.

Нагадаємо, що діджиталізація в Україні просувається і досягла відділень "Укрпошти".