З початку 2020 року президент Володимир Зеленський отримав 12 подарунків.

У поточному році під час візиту в Україну в березні президент Литви Гітанас Науседа презентував главі держави ювілейну медаль Яна Кароля Ходкевича і книгу "Портери Великих князів і вельмож Великого Князівства Литовського з українських музеїв", а під час візиту Зеленського в Катар у квітні він отримав від Еміра Тамім бін Хамад Аль Тані в подарунок фотоальбом, повідомив "Українським Новинам" Офіс президента.

У 2020 році президенту подарували 9 подарунків і це порцелянові десертне блюдо, глечик і тарілку з турецьким орнаментом він отримав від міністрів оборони та закордонних справ Труції, а туру з металу білого кольору у вигляді дракона, скульптуру автобуса з художнього скла, килим ручного ткацтва, килимок, блюдо з металу білого кольору і керамічне блюдо з орнаментом від послів Таїланду, Філіппін, Пакистану, Азербайджану, Єгипту і Таджикистану відповідно.

У 2019 році глава країни отримав 181 подарунок. Повідомляється, що серед інших Зеленському вручили зібрання творів Шекспіра від Секретної розвідувальної служби Міністерства закордонних справ Великобританії (МІ-6), порцелянову статуетку "Покемон" від китайського бізнесмена, засновника компанії Alibaba Group Джека Ма, велосипед і маску для сну від Президента Естонії Керсті Кальюлайд, краватку Hermes від ексголови Європейської Ради Дональда Туска.

Що стосується самого президента, будучи на посаді гаранта країни, він вручив близько 1,5 тисяч подарунків згідно з наданими агентству Державним управлінням справами даними.

Повідомляється, що він подарував 18 вишитих сорочок, 15 вишитих рушників і скатертин, 22 шовкових хустки, 300 страв, тарілок і шкатулок з петриківським розписом, 11 виробів з кераміки і 3 макітри, 3 килима, 6 прикрас з бурштину, 2 картини з бурштину і шовку, сережки і кольє з перлами.

Також серед подарунків від глави держави значаться 380 наручних годинників, 130 запонок і 36 краваток з державною символікою, 10 наборів ялинкових прикрас, 137 книг (різні Івана Малковича, "Снігова королева" Ханса Крістіана Андерсена, про Бабин Яр, про Україну) і 88 фотоальбомів (про Київ і Україну), а також інші сувеніри, серед яких гобелени, скульптурні композиції, статуетки, вази, свічники і т. п.

Хто отримав в дар презенти від Володимира Зеленського не уточнюється.

Раніше Hyser писав про те, що водіїв сповістили про нововведення щодо штрафів.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли в яких випадках накладається ареест на майно.

Нагадаємо, що у Міністерстві внутрішніх справ підготували новий законопроект.