У Польщі зробили різку заяву в бік Росії

Президент Польща Андрій Дуда заявив про те, що Росію не можна назвати нормальною державою і зазначив, що Російська Федерація — країна-агресор, яка не поводиться нормально. Про це польський президент розповів під час лінії розмежування між Грузією та Юдиною Осетією, повідомляє Інформаційний портал "RMF24".

У своїй промові Дуда особливий вплив приділив тому, що агресивні дії РФ носять імперський характер і закінчуються необхідністю для невинних людей позбавлятися нормального життя, руйнуванням держав, призводять до ситуація, коли люди гинуть і отримують поранення, зрештою, дії, що вживаються РФ не можуть бути прийняті міжнародною громадськістю. Він зробив висновок, що Росія — не нормальна країна, а країна-агресор, чому є вже безліч доказів.

В якості вирішення проблеми президент Польщі запропонував світовій громадськості запровадити щодо Російської Федерації серйозні заходи. Він також додав, що під час головування в ОБСЄ наступного року Польща приділить цьому належну увагу.

За словами Дуди, дані питання будуть обговорювати і піднімати на рівень Генеральної Асамблеї ООН або на Раді з прав людини ООН, частиною яких є Польща. Він зазначив, що якби Росія дотримувалася міжнародного права, то ситуацій, в яких РФ створює нові окуповані території б не сталося, і саме це є фактом порушення міжнародного права з боку РФ.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українські морські піхотинці почали займати позиції біля Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України висловився щодо кількості російських військ на кордоні з Україною.

Також "Hyser" писав, що в Україні з'явиться новий вид військової служби.