Стало відомо, яким чином українці можуть домогтися перерахунку своїх платіжок

Багато українців серйозно незадоволені тим, скільки вони повинні виплачувати за комунальні послуги. Проте, не варто забувати, що в постанові Кабінету Міністрів №151 сказано, що температура в опалювальному приміщенні не повинна опускатися нижче 20 градусів або 18 градусів, якщо мова йде про про кутових кімнатах. Якщо температура нижче, то платити за опалення можна не повну ціну.

Так, за кожен градус, якого не вистачає до норми, вартість опалення повинна знижуватися на 5 відсотків. Важливим моментом є те, що для того, щоб зафіксувати порушення з боку постачальника необхідно офіційно до нього звернутися і виміряти температуру під протокол.

Варто відзначити, що подібні правила поширюються не тільки на опалення, але і на гарячу воду. Її температура повинна становити від 50 до 75 градусів, проте прикордонним значенням є все ж відмітка в 50 градусів. Якщо температура гарячої води складе від 45 до 49 градусів, то вартість води повинна знизитися на 10 відсотків, а якщо температура становить від 40 до 44, то зменшення ціни досягає вже 30 відсотків. Якщо ж гаряча вода холодніше і цих значень, то платити за неї можна за тією ж ціною, що і за холодну води.

Варто враховувати, що знижена ціна надає тільки на той період часу, коли комунальна послуга не відповідала встановленим урядом нормам.

Після того, як прийде відповідь від постачальників, які, часто проблем не знаходять, варто звернутися в Держпродспоживслужбу. Для цього навіть існує спеціальних бланк для звернення.

Відзначається, що за минулий рік в це відомство звернулося всього 600 жителів столиці, таким чином, до останньої інстанції доходять далеко не всі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що кілька сотень тисяч українців змусять заново подавати документи на субсидії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кабміні зробили заяву щодо того, як зміняться цифри в платіжках українців.

Також "Hyser" писав, що українцям змінили ціни на електроенергію. Стало відомо, наскільки вони збільшилися.