Постачальники блакитного палива в червні вирішили не знижувати річний тариф, а деякі підняли місячний

Не так давно уряд створив в Україні річні тариф на газ для населення, аргументуючи це рішення тим, що українці будуть застраховані від підвищення вартості блакитного палива, однак це, судячи з усього, не так. Постачальники газу вирішили не знижувати річний тариф на ресурс, встановлений з 1 травня поточного року по 30 Квітня. Одночасно з тим, деякі постачальники ще й збільшили місячний тариф. Про це повідомляє iнформаційний портал "Інтерфакс-Україна".

Так, моніторинги показали, що ціни на річний тариф у різних постачальників досі коливаються між значеннями в 7,8 гривень за кубометр газу і 13,5 гривень за кубометр газу з урахуванням ПДВ.

Експерти відзначають, що найсильніше в червні, на 1,39 гривню за куб газу, подорожчав тариф у постачальника ТОВ "Херсонська обласна енергопостачальна компанія". Місячний тариф на блакитне паливо від цього постачальника підвищився з 10,5 до 11,80 гривень за кубометр.

Крім цього, свої тарифи підвищило ще кілька постачальників, таких як: "ТОВ "Житомирська обласна енергопостачальна компанія", з 10,5 до 11,77 гривень за куб, ТОВ "Хмелніцкенергосбит" з 9,6 гривень до 11,5 гривень за куб, ТОВ "Волиньелектросбит" з 7,98 до 8,89 гривень за куб, ТОВ "Газпромпостач" з 10,2 до 11,2 гривень за куб, ТОВ "Закарпаттяенерго" з 7,98 до 8,88 гривень за куб і, нарешті, ТОВ "гласкомерц", з 10 до 11 гривень за куб.

Єдина компанія, яка знизила вартість газу з травня на Червень став Маріупольський постачальник ТОВ "Маргаз", який з 9 гривень скинув ціну на 25 копійок до 8,75 гривень за кубометр газу.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям показали, наскільки подорожчала електроенергія з 2014 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попереджають про те, що в наступному опалювальному сезоні за гарячу воду і тепло доведеться платити ще більше.

Також "Hyser" писав, що експерт пояснив, як українців обдирають за рахунок "повільних" газових лічильників.