Російська Федерація назвала офіційну причину, чому стягує війська до кордонів України. Це, як виявилося, пов'язано з "недружніми діями" нашої країни.

Таку заяву зробили у Федеральній службі безпеки Росії, а саме перший заступник директора ФСБ - керівник прикордонної служби Володимир Кулішов. Передають росЗМІ.

Як він повідомив, прикордонні підрозділи РФ мають у своєму розпорядженні все необхідне для виконання завдань з охорони державного кордону в мирний час і в разі загострення обстановки. Збільшення кількості військ на кордоні з Україною керівник прикордонної служби назвав "адекватними заходами".

"Враховуючи динаміку розвитку обстановки на даному напрямку, а також недружні дії української сторони щодо Російської Федерації, нами вживаються адекватні заходи щодо зміцнення і збільшення щільності охорони державного кордону, а також планового нарощування її технічного оснащення", - сказав Володимир Кулішов.

Як відомо, нарощувати війська біля кордонів України Російська Федерація почала ще на початку квітня. За інформацією СБУ, російських військових розмістили на п'яти напрямках. Такі дії Росії засудили США, країни ЄС, а також НАТО.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав з 23 квітня почати повертати в пункти постійної дислокації війська, які були задіяні в навчаннях в Південному військовому окрузі. Однак, у Державній прикордонній службі України заявили, що РФ відвела війська тільки в одному напрямку.

Варто також додати, ще на початку травня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив, що у РФ є війська для швидкого розгортання на кордоні з Україною. Для того, щоб розгорнути війська біля кордону знову, Росії будуть потрібні всього кілька тижнів.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Польщі зробили різку заяву в бік Росії.

Також наш портал повідомляв, начальник Генштабу ЗСУ попередив, що Україні варто побоюватися не тільки вторгнення військ РФ, а й Білорусі.

Нагадуємо, Зеленський назвав кількість російських військ біля кордонів з Україною.