Одному з жителів Києва комунальне підприємство "Київтеплоенерго" нарахувало боргів за опалення трикімнатної квартири на суму 150 тисяч гривень.

Чоловік уточнив, що його квартира має площу рівну 97 кв. м, з яких опалюється 93,8 кв. м., пише "UBR".

Микола Прокопенко повідомив Тelegram-каналу PavlovskyNews, що тільки за лютий сума за опалення склала 30 тисяч гривень.

"Київтеплоенерго" здійснює фальшиві приписки до моєї квартири надлишків нібито спожитого тепла і виставляє відповідні шокуючі рахунки", - розповів чоловік.

Так, стало відомо, що підприємство нарахувало так звані надлишки спожитого тепла, тому що у нього відсутній квартирний лічильник.

Перші платіжки з високими сумами Прокопенко почав отримувати у вересні 2019 року. Тоді він не зміг вирішити ситуацію з постачальником, а потім на рік поїхав з країни. А коли приїхав, побачив платіжку зі значною сумою.

Чоловік упевнений, що не зобов'язаний платити нараховану суму і має намір звернутися до суду.

Нагадаємо, що не так давно директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко заявив, що ціна на електрику в Україні може також же різко підскочити вгору, як це сталося з ціною на газ, оскільки ціна досі стримується штучно.

"На ринку газу ми пройшли те ж саме. Спочатку тарифи були низькі, а потім "пружина" зірвалася, і тарифи зросли в 10 разів. Те ж буде і з електроенергією: чим більше стримувати тарифи, тим сильніше буде удар по населенню. Закони економіки не обдуриш", - сказав він.

За словами Омельченка Україна рано чи пізно зіткнеться з серйозними проблемами з електропостачання через економічно не обґрунтовані тарифи.

Раніше Hyser писав про те, що українцям показали, як тарифи на комуналку зросли за рік.

Також Hyser повідомляв, що українцям вказали на важливу деталь щодо річних тарифів на блакитне паливо.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як зменшити суми в платіжках за комуналку до 50%.