У ПриватБанку завершили конкурсний відбір на посаду голови правління фінустанови. Новим головою, за призначенням наглядової ради банку, став Герхард Бьош.

Про такі суттєві зміни розповіла пресслужба ПриватБанку.

Новий голова правління Приватбанку Герхард Бьош. Фото з відкритих джерел

Як повідомили в ПриватБанку, Герхард Бьош є висококласним банкіром з досвідом роботи 35 років. Протягом 15 років він обіймав керівні посади в банківському секторі України, а також має ґрунтовне розуміння української та європейської банківських систем. Серед його успішних проєктів - трансформація банків, зокрема процеси приватизації.

Герхард Бьош працював першим заступником голови правління "Райффайзен Банку Аваль" (з листопада 2010 року по 30 квітня 2021 року). Він зможе вступити на нову посаду в ПриватБанку тільки після того, як його кандидатуру узгодять в Національному банку України (НБУ).

"Завершення цього конкурсного відбору є важливим фактором для подальшого розвитку та успіху банку", - наголошується в повідомленні пресслужби "Привату".

Як пише видання "НВ", після затвердження кандидатури, новий голова правління продовжить розпочаті контратаки Держбанку в судах іноземної юрисдикції, де загальна сума претензій становить $10 млрд. У Лондоні та Тель-Авіві вже очікується початок повноцінного розгляду справ проти колишніх власників ПриватБанку.

Також потрібно буде утримувати позиції ПриватБанку як найприбутковішого в системі, що забезпечує державну казну значними надходженнями, і одночасно готувати Держбанк до приватизації.

Як відомо, раніше головою правління ПриватБанку був Петр Крумханзл. Він очолював банк близько трьох років. На початку поточного року закінчився термін дії його контракту.

А до призначення нового керівника виконуючою обов'язки стала Ганна Самаріна, заступник голови правління "ПриватБанку" з питань фінансів. Членом правління з питань управління ризиками переобрана Лариса Чернишова.

Раніше "Нyser" писав про те, що ПриватБанк додав ряд корисних функцій в "Приват24".

Також наш портал повідомляв, ПриватБанк запустив важливу послугу, яка стосується грошових переказів.

Нагадуємо, у відділеннях "Укрпошти" тепер не працюватимуть термінали ПриватБанку і Райффайзена.