Ця "ластівка" закохала б у себе, ймовірно, кожного автолюбителя з Радянського Союзу. А зараз цей екземпляр не менш цікавий колекціонерам. Машина розкішна, як зовні, так і всередині.

Так в мережі показали унікальну модель ГАЗ-21 "Волга" 1958 року випуску, яка в умілих руках перетворилася на розкішний кабріолет. Як відомо, серійно "Волга" в кузові кабріолет не випускалася.

Автомобіль з'явився на сайті "Autoscout24", його виставили на продаж в німецькому місті Марбург.

Як повідомили в оголошенні, у "Волги" дуже цікава історія: рідкісний екземпляр раніше належав маршалу СРСР Івану Якубовському, який в 1961-1962 роках займав пост головнокомандувача групи радянських військ у Німеччині.

Звичайно ж, цей факт став фактором, завдяки якому авто коштує великих грошей. Продавець просить за радянський кабріолет 28,4 тисячі євро (згідно з актуальним курсом, це 960 тисяч гривень).

Пробіг у машини відносно невеликий - за свої 63 роки вона проїхала всього 15 тисяч кілометрів.

Власник "Волги" зазначив, що вона укомплектована бензиновим двигуном об'ємом 2,5 літра і потужністю 69 кінських сил, в той час, як звичайний мотор для цієї моделі видавав 75 сил. Пару агрегату становить механічна коробка передач.

Як можна помітити за опублікованими фото, кузов пофарбований в бежевий і білий кольори, а на капоті встановлена фірмова статуетка оленя. Салон автомобіля виконаний з червоної шкіри з білою окантовкою, завдяки чому "Волга" виглядає дуже ефектно.

До слова, продавець запевняє, що всі деталі кабріолету "Волги" оригінальні. Єдине, що в машині не рідне так це магнітола, ковпаки та паливний бак.

Раніше "Нyser" писав про те, що у мережі показали рідкісну "Волгу" в кузові універсал, яка вирушила на експорт.

Також наш портал повідомляв, у мережі з'явилися кадри цікавої моделі LADA 4x4 (Niva Legend).

Нагадуємо, у городі серед бур'янів знайшли раритетну "Волгу".