З'явилася інформація щодо дійсної середньої заробітної плати в Україні.

Згідно з даними Держстату, за квітень номінальна заробітна плата співробітників різних підприємств, установ та організацій порівняно з березнем стала меншою на 69 грн, або 0,5% – опустившись до 13 543 грн. Правда в річному вимірі показник навпаки виріс на 3113 грн, або 29,8%. Про це пише "UBR".

українцям розповіли, де платять більше, фото: Главком

Варто відзначити, що найбільшу зарплату в Україні платять у Києві. Також добре заробляють жителі наступних міст:


Заробітна плата штатним працівникам виплачується залежно від виду їх економічної діяльності. Так, наприклад, найбільше платять працівникам у сфері інформації та телекомунікацій – 27 101 грн. Крім того, непогано отримують співробітники фінансового і страхового сектора - порядку 23 557 грн.

Трохи менша заробітна плата виплачується співробітникам, які займаються професійною, науковою та технічною діяльністю – 21 883 грн. До слова, під номінальною зарплатою маються на увазі голі цифри доходу. Реальна ж враховує зростання цін, податків та інших обов'язкових платежів, так що вона краще показує зростання/падіння доходів населення і рівень життя в цілому.

Також варто згадати показники Держстату за березень цього року. Тоді спостерігалося зростання номінальної заробітної плати штатного працівника підприємств, установ та організацій на 1063 грн, або 8,5% – до 13 612 грн. При цьому в річному вимірі показник виріс на 2166 грн, або 18,9%.

В цілому середня реальна зарплата в Україні за рік зросла на 9,5%.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні зросли виплати за лікарняними та декретними.

Також наш портал повідомляв, що українцям перерахують виплати при народженні дитини.

Нагадуємо, що журналісти порівняли зарплати військових ЗСУ та бойовиків "ЛДНР".