Автолюбителям запропонували оцінити дуже рідкісний автобус ЗІЛ-118 Юність 1994 року.

Варто відзначити, що це одна з маршруток преміум-класу, яких налічується трохи більше сотні, але в Україні їх одиниці. Саме цю маршрутку представили на фестивалі OldCarLand в Києві. Про це повідомляє "АвтоПортал".


Почали випускати ЗІЛ-118 Юність з 1964 року, але до його масового виробництва справа так і не дійшла. Це дивно, адже наскільки відомо, сам Генрі Форд II був у захваті від автобуса. Президент Ford Motor навіть хотів купити ліцензію на його випуск, але радянський уряд на його пропозицію відповів відмовою.

Призначалися автобуси ЗІЛ для обслуговування офіційних делегацій. Технічна сторона у цієї маршрутки приємно вражала, адже під капотом у неї встановлювали семилітровий 150-сильний V8 від ЗІЛ-130 і 3-ступінчастий АКПП. Салон зробили теж вельми комфортним для пасажирів, яких, до слова, тут могло поміститися до 18 осіб.

у Києві показали розкішну маршрутку, що вразила президента Fordфото: Автопортал

Саме цей автобус, представлений на фестивалі OldCarLand, з останньої серії. Від своїх попередників він відрізняється більш незграбним дизайном. Закупили цей автобус до Криму для державної дачі "Зоря", якою користувався президент Леонід Кучма.

Через роки, аж у 2006 році ЗІЛ-118 дістався Сімферопольському професійно-будівельному ліцею, після чого його викупили в приватну колекцію.

Раніше "Hyser" писав про те, що блогер показав унікальну ГАЗ-М20 "перемога" на гусеницях.

Також наш портал повідомляв, що у мережі показали унікальну радянську машину.

Нагадуємо, що була знайдена унікальна "Волга" з оленем на капоті, що є однією з її головних особливостей.