З'явилася інформація щодо курсу нацвалюти на понеділок, 31 Травня.

Відомо, що Національний банк підвищив офіційний курс гривні на 2,56 коп. до 27,50 грн за долар. При цьому в обмінних пунктах київських банків євро і долар навпаки впали в ціні. Про це повідомляють "Українські Новини".


Примітно, що напередодні НБУ підняв офіційний курс гривні станом на 28-30 травня на 2,01 коп. до 27,5260 гривень за долар.

При цьому станом на 31 травня 2021 рік, курс євро буде триматися на рівні 33,38 гривень за євро, що на 18 копійок нижче в порівнянні з попереднім банківським днем. Так, ще 28 травня курс був 33,5693 гривень за євро.


З цього всього слід зробити висновок, що офіційний курс долара йде на зниження протягом вже двох днів поспіль, так само як і курс євро.


Але це ще не все, оскільки і в найближчий тиждень експерти прогнозують незначне зниження курсу долара по відношенню до гривні. Очікується, що валюта на міжбанку буде торгуватися приблизно на рівні 27,3 грн. Все тому що попит на валюту з боку населення перед літнім періодом буде скорочуватися, на тлі чого інфляція з сезонних причин буде стриманою.

Примітно, що поступове зниження курсу долара до гривні буде спостерігатися одночасно з подорожчанням євро за рахунок того, що європейська валюта може продовжити рости на світовому ринку.

Раніше "Hyser" писав про те, що експерти розповіли, за якими ознаками можна визначити фальшиві купюри.

Також наш портал повідомляв, що українцям підказали, як обміняти монету в 50 копійок на тисячі гривень.

Нагадуємо, що українцям масово підсовують фейкові банкноти.