В Німеччині закликали уряд переглянути умови постачання зброї в Україну.

У Німеччині депутат і експерт із зовнішньої політики від Християнсько-соціального союзу Томас Ерндль закликав уряд Німеччини переглянути позицію щодо постачання зброї Україні. Він підкреслив, що Німеччина повинна зробити внесок у посилення безпеки України.

Про це йдеться в інтерв'ю депутата німецькому виданню Der Spiegel.

Як пояснив свою позицію депутат, що оборонна спроможність України відіграє дуже важливу роль у житті і головне стабільності Європи. Тому ніяких табу на постачання зброї просто не повинно бути. Адже це може привести до негативних наслідків для всіх. Загроза з боку Російської Федерації зберігається і тому вся Європа та інші країни повинні прикладає всі можливі зусилля для того, щоб змінити цю ситуацію.

"Очевидно, що український флот, наприклад, навряд чи є стійким, а ППО недостатньо оснащена. Росія масово переозброїлася в окупованих районах і нещодавно стояла на українському кордоні з понад 100 тисячами солдатів. Існує різкий дисбаланс у військових силах. Ми не повинні так підводити партнера", - сказав він.

Депутат пояснив, що в 2014 році німецька влада утримувалася від поставок зброї Україні, оскільки "ситуація на Донбасі була заплутаною".

Також політик нагадав усім про загострення ситуації на сході України, що призвело до загибелі десятка військових. Це не повинно залишатися без уваги і світова громадськість повинна про це знати і розуміти, наскільки це порушує світові права людини і держави в цілому.

Раніше Hyser писав про те, що Україна отримала серйозний удар в ПАРЄ, дипломати роблять все можливе, щоб врятувати ситуацію.

Також писали, що РФ продовжує стягувати свою армію до кордонів України.

Нагадаємо, що Зеленський прокоментував вступ України до ЄС і НАТО.