У податковій службі з'явився новий підрозділ, який допоможе активніше протистояти схемам з ухилення від сплати податків.

Прес-служба Державної податкової служби з посиланням на слова заступника голови податкової служби Євгена Олейникова повідомляє, що в ДПС створено новий підрозділ. Воно отримало назву Департамент податкових розслідувань. Мета роботи цього підрозділу - збільшення податкової ефективності платників та підвищення рівня добровільної сплати податків. Департамент податкових розслідувань був створений тому, що в Україні продовжують діяти складноструктуровані схеми з ухилення від оподаткування.

Олейников зазначив, що цей департамент не проводитиме кримінальних розслідувань. Працівники цього відділу повинні будуть аналізувати найбільш складні і заплутані схеми ухилення від оподаткування, а саме:

  • аналіз діяльності суб'єктів господарювання;
  • виявлення ризиків ухилення від оподаткування;
  • організація та контроль відпрацювання ризиків;
  • супроводу результатів податкового розслідування.

За словами Олейникова, результатом роботи цього департаменту стане збільшення добровільної сплати податків і відхід платників податків від тіньових схем, які допомагали їм йти від сплати податків.

При створенні нового Департаменту ДПС України спиралася на досвід інших, більш розвинених країн – Австралії, США та Канади.

Повідомляється, що за перший квартал поточного року новим підрозділом "вже напрацьовано питань на загальну суму 7,3 млрд грн".

Як повідомлялося раніше, в Україні знизилася середня зарплата. У яких сферах діяльності платять більше?

Hyser також писав, що в Україні перерахують пенсії. Скільки тепер отримуватимуть пенсіонери.