Міжнародній групі вчених, до складу якої входили фахівці з Сінгапуру, США і Росії, вдалося встановити крайній вік, до якого гіпотетично може прожити людина.

Результати дослідження опублікував журнал Nature. Автори наукової праці заявляють, що їх дослідження вперше пропонує індивідуально оцінити біологічний вік тієї чи іншої людини й розрахувати теоретичну тривалість його життя.

Дослідники використовували таке поняття як біологічний вік, який дуже часто не збігається з хронологічним віком, щоб оцінити стан організму. Щоб визначити точний біологічний вік, вчені використовували специфічні маркери так звані предиктори, вони можуть визначити ступінь старіння клітин організму.

Експерти представили новий метод з визначення біологічного віку з аналізу крові, а також запропонували використовувати для оцінки старіння універсальний показник DOSI, який служить індикатором динамічного стану організму.

Відзначається, що фахівці вивчили й проаналізували поздовжні аналізи крові пацієнтів, що зберігаються в Національному Дослідницькому центрі здоров'я і харчування США, а також з біобанку Великобританії.

В результаті їм вдалося з'ясувати цікавий факт - коливання DOSI з віком збільшується, пропорційно часу відновлення організму від різних хвороб.

Далі вчені вдалися до розрахунків і встановили, що максимальна тривалість життя людини може становити від 120 до 150 років. Це той вік, який є граничним, оскільки організм виявляється нестійкий до різного роду хвороб та інфекцій.

Варто відзначити, що поки найстарішим з коли-небудь живших у світі чоловіків, за офіційними даними, вважається японець Дзіроемон Кімура, який прожив 116 років і 54 дні.

А найстарішою з нині живих жінок є японка Кане Танака, їй 118 років 140 днів.

Японці, як відомо, відрізняються здоров'ям і найбільшою тривалістю життя в усьому світі. І з цим фактом не посперечаєшся.

Раніше "Нyser" писав про те, що дієтологи назвали кращу дієту для довголіття.

Також наш портал повідомляв, названо три види трав, які є джерелом довголіття.

Нагадуємо, які продукти збільшують тривалість життя.