США та їхні союзники беруть участь у великомасштабній місії НАТО за участю понад 20 країн Північноатлантичного альянсу. Стратегічні бомбардувальники Америки B-52 пролетіли над усіма європейськими країнами, їх супроводжували літаки союзників по дорозі.

Про це повідомила пресслужба НАТО в середу, 2 червня. CNN повідомляє, що операція проводилася "в полі видимості Росії". Зазначено, що навчання проводяться за кілька тижнів до зустрічі президента США Джо Байдена і російського лідера Володимира Путіна.

Відзначається, щоб зустріти B-52 в Центральній Європі над повітряним простором країн Бенілюксу, були підняті в небо винищувачі союзників з Флоренції, Бельгії, Леувардена, Нідерландів.

"Одночасно винищувачі з Норвегії та Туреччини супроводжували інші літаки США через Крайню Північ і південь території Північноатлантичного союзу, демонструючи широту солідарності з НАТО", – йдеться в повідомленні.

Крім того, американська група з літаків управління і зв'язку E6-B вилетіли з США в Канаду.

Журналісти CNN заявили, що дана місія НАТО була своєрідним посланням главі Російської Федерації Володимиру Путіну.

"Це частина великомасштабної місії НАТО, яка включає понад 20 повітряних місій НАТО, як послання президенту РФ Володимиру Путіну", - зазначають журналісти.

Крім того, маневри забезпечують присутність літаків НАТО в повітряному просторі недалеко від того місця, де білоруський винищувач супроводив пасажирський літак в аеропорт. В результаті вимушеної посадки були заарештовані Білоруський дисидент і його дівчина, яка є громадянкою Росії, що призвело до зростання напруженості.

Раніше "Нyser" писав про те, що Росія відправила на Донбас нове озброєння та інструкторів.

Також наш портал повідомляв, в Україні з'явиться новий тип військ.

Нагадуємо, у мережі показали, як проходили навчання артилерійських підрозділів ЗСУ біля кордону з окупованим Кримом.