Перед майбутніми відпустками та сонячними вихідними багато хто, вже традиційно, сідає на дієту, активніше займаються спортом, щоб привести фігуру до ладу. Однак, як попереджають дієтологи, навіть найстаранніші зусилля можуть не дати ніякого результату, якщо не виключити з раціону одну шкідливу закуску - чипси.

Як відзначають фахівці, справа не тільки в дуже високій калорійності продукту (500-700 Ккал на 100 г), але і в тому, що рідко хто їсть чипси маленькими порціями. А позбутися від наїжених калорій не допоможуть ніякі присідання і жирок все одно відкладеться в небажаних місцях.

Так дієтологи кажуть, що в день допустима норма чипсів - одна унція або 18 чипсів. Але навряд чи хтось буде відраховувати точну кількість і обмежувати себе цим числом. Про це йдеться у публікації порталу "Eat This, Not That!".

Продукт містить не більше 40-50% картоплі, тоді як все інше складають добавки. Це можуть бути:

- пшеничне і рисове борошно;

- картопляний крохмаль;

- спеція;

- підсилювачі смаку;

- різні ароматизатори та консерванти.

Через використання великої кількості рослинного масла в продукті з'являються канцерогени. Кількість трансжирів в картопляних снеках становить від 30 до 60%.

Крім шкідливих добавок (акриламід, акролеїн, гліцидамід), в продукті міститься велика кількість солі, яка порушує метаболізм і призводить до затримки рідини.

Як відомо з дослідження фахівців Гарвардського університету, які займалися вивченням цього питання протягом 4 років, в середньому за цей період учасники експерименту набрали 1-5 кілограма. Майже половина зайвих кіло була пов'язана з вживанням картопляних чіпсів.

Іншими словами, науково доведено, що якщо вживати чипси на постійній основі, є ризик помітно набрати у вазі. Особливо, якщо їсти їх разом з соусом.

Однак любителям такої закуски не варто засмучуватися. В якості альтернативи дієтологи пропонують спробувати чипси з курки, нуту, моркви, буряка або капусти. На щастя, зараз на полицях магазинів є безліч хрустких і корисних альтернатив.

Раніше "Нyser" писав про те, що названі прості способи введення метаболізму в турборежим.

Також наш портал повідомляв, названі найкорисніші солодощі для сніданку.

Нагадуємо, лікарі розповіли, як скинути зайву вагу за допомогою вуглеводів.