Двоє громадянин Російської Федерації перепливли річку Ворскла, через яку проходить російсько-український кордон, щоб нібито відпочити в Одесі, але були спіймані українськими прикордонниками. Чоловіки затримані для з'ясування всіх обставин.

Відповідну інформацію опублікувала пресслужба Міністерства внутрішніх справ України (МВС) на офіційній сторінці в Facebook.

Українські прикордонники затримали двох росіян. Фото: Facebook / mvs.gov.ua

Відзначається, що затриманим росіянам, в будь-якому випадку, буде заборонений в'їзд в країну строком на 10 і 5 років відповідно.

"Правоохоронцям вони розповіли, що мали намір дістатися Одеси, щоб відпочити на Чорноморському узбережжі. Обрали незаконний шлях у зв'язку з дією карантину", - йдеться в повідомленні МВС України.

Як вдалося з'ясувати українським прикордонникам, одному з росіян у 2019 році забороняли в'їзд в Україну на три роки за порушення українського законодавства. Саме йому не вдасться відвідати Україну в найближчі десять років.

Також на офіційній сторінці в Facebook Державною прикордонною службою України було опубліковано відео із затриманими росіян, які вирішили "позасмагати" на одеському пляжі.

Прикордонники додали, що громадян РФ затримали в районі населеного пункту Лукашівка.

"Чоловіки 1980 і 1982 народження, незаконно перетнули кордон з території РФ на територію України, перепливши прикордонну річку Ворсклу", — йдеться в повідомленні ДПСУ.

Прикордонники уточнили, що одному з росіян забороняли в'їзд в Україну через те, що він влаштував в аеропорту "Жуляни" дебош, вигукував образи щодо держави та співробітників Держприкордонслужби України.

Раніше "Нyser" писав про те, що у РФ голодні пенсіонери побилися біля смітника.

Також наш портал повідомляв, голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко назвав головні загрози на кордоні України.

Нагадуємо, генерал-лейтенант ЗСУ Ігор Романенко розповів про військову загрозу на східних кордонах для України.