Українським автолюбителям пояснили, як буде вважатися акциз на " євробляхи"

Історія з автомобілями з європейською реєстрацією в Україні отримала продовження. 12 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон, який змінює Податковий і Митний кодекси і стосується пільгового розмитнення автомобілів з європейськими номерами. Про це повідомляє прес-служба президента.

Так, в уряді сподіваються на те, що завдяки тимчасово спрощеному механізму розмитнення автомобілів з Європи, в Україні збільшиться кількість машин, які не так згубно впливають на навколишнє середовище.

Повідомляється, що старі машини з європейської реєстрації, з випуску яких пройшло вже більше п'яти років, і які потрапили на територію України до кінця 2020 року, будуть оподатковуватися за пільговою ставкою ПДВ і акцизного податку.

Розмір акцизу буде залежати від декількох факторів, таких як вік машини, вид силового агрегату і його обсяг. Одночасно з тим, вартість машини у формуванні розміру акцизного податку враховуватися не буде. Базова ставка коливається від 0 до 150 євро, але більша частина машин буде розгальмовуватися не більше ніж за 1000 євро.

Важливим фактором є те, що за подібним пільговим механізмом один автолюбитель зможе розмитнити тільки один автомобіль однієї категорії. На те, щоб розмитнити машину власнику дається 180 днів з моменту вступу в силу законів. Ветерани антитерористичної операції та операції Об'єднаних Сил розмитнити можуть протягом 270 днів.

Інший важливий момент полягає в тому, що пільги діють тільки на ті машини, екологічний стандарт яких не менше Євро-2. Крім того, не вийде ввезти машини з Росії або тимчасово непідконтрольних територій.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Кабміні зробили заяву щодо вступу України до НАТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Головнокомандувач ЗСУ розповів, як українські війська реагуватимуть на напад з боку Росії.

Також "Hyser" писав, що прем'єр-міністр Шмигаль ошелешив українців заявою з приводу пандемії.