Експерти попереджають про те, що сума боргів за ЖКП скоро досягне критичної позначки

В уряді багато хто стурбований кількістю коштів, яку громадяни заборгували за житлово-комунальні послуги, і, судячи з усього, ситуація продовжить погіршуватися. Народний депутат України Олексій Кучеренко на своїй сторінці в Facebook написав, що до осені поточного року обсяг заборгованості цілком може перевищити 100 мільярдів гривень, що призведе до "громадського вибуху".

Одночасно з тим, в мережі активно обговорюється новина про те, що незабаром уряд спише мільярди боргів, тому з оплатою можна не поспішати.

Взагалі, прогноз, зроблений Кучеренко, з'явився після того, як він поспілкувався з головою ТКЕ одного з обласних центрів України, який розповів, що він уклав контракт з "Нафтогазом", який передбачає нову річну ціну на тепло, після чого відправили заявку в Нацкомісію, щоб затвердити тариф. Важливо, що зріс тариф на цілих 57 відсотків.

Експерти заявляють, що по-хорошому, вартість газу потрібно опустити як мінімум удвічі. Тут уряду потрібно прийняти рішення про те, чи залишити тариф колишньому, збільшуючи борги населення, або знизити тарифи до рівня, на якому українці зможуть справно їх оплачувати.

Одним з найбільш засмучуючих моментів в ситуації з комуналкою є те, що уряд внадився порівнювати європейські та українські платіжки, доводячи таким чином, що ціни на ЖКП нормальні, хоча при цьому абсолютно не згадують про різницю між доходами європейців і українців.

Що стосується списання, всі експерти одноголосно запевняють, що нічого в уряді списувати не збираються, і ніщо не вказує на те, що це списання відбудеться. Більш імовірно, що з банківських рахунків боржників будуть "перехоплюватися" кошти на погашення комуналки, що, однак, може призвести до натурального голодування населення.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, на скільки зросли цифри в платіжках за останній рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, хто може претендувати на нові державні виплати.

Також "Hyser" писав, що у " Нафтогазі "попереджають про те, що скоро Україну можуть накрити"тарифні бунти".