США і НАТО можуть відвернутися від України й залишити її сам на сам у протистоянні агресору

Україна може залишитися сам на сам у боротьбі з агресором. США і НАТО можуть відмовити в підтримці українській стороні, якщо Київ зважиться почати наступ на Донбасі або Криму. Про це інформує видання Washington Post.

У виданні вважають, що стратегія президента України Володимира Зеленського заснована на "створенні міжнародної коаліції", яка збільшить шанси на повернення окупованого Криму і Донбасу. Напередодні він закликав західні країни підтримати Україну і стати "пліч-о-пліч" у боротьбі з агресором.

При цьому підкреслюється, що якщо Росія піде на ескалацію конфлікту на сході або інших регіонах, як це було у 2014 році, то перед Україною постане питання, чи застосовувати військову силу. Думка може розділитися оскільки деякі будуть побоюватися, що військова стриманість призведе до подальшого розділу країни. У той же час військова перемога може дати Україні можливість провести переговори про нову мирну угоду на умовах, які будуть вигідні Києву.

Однак якщо Київ зважитися на загострення і піде в наступ, то США і НАТО можуть відмовити їй у військовій підтримці. Експерти відзначають, що захід буде підтримувати Україну, але тільки політично. США і їх союзники будуть прагнути до стриманості Києва, щоб не втручатися безпосередньо в конфлікт з РФ.

Варто відзначити, що напередодні Володимир Зеленський допустив можливість початку нової світової війни. Президент зазначив, що такий варіант розвитку подій може статися, якщо Росія почне повномасштабний наступ на Україну. При цьому гарант на думку гаранта Росія швидше за все не піде таким шляхом.

Раніше портал Hyser повідомляв, що генерал заявив, що російські війська як і раніше знаходяться дуже близько до українського кордону і це несе велику небезпеку.

Також наш портал інформував, що в офісі президента розповіли, що Володимир Зеленський висловить президенту Росії при зустрічі.

Нагадаємо, що командувач ВМС України заявив, що в разі нападу Росія буде атакувати як з землі, так і з повітря.