У Конча-Заспі почали масово виселяти чиновників з державних дач

Після останнього засідання РНБО в Конча-Заспі почалося масштабне виселення чиновників з державних особняків. Одним з перших "переселенців" став колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун. Про це він повідомляв в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Святослав Піскун заявив, що з ним в односторонньому порядку розірвали договір оренди держдачі, на якій він живе вже 19 років. Колишній генпрокурор зазначив, що оскаржувати рішення президента не має наміру найближчим часом.

Така ж доля спіткала і колишнього віцепрем'єра часів президентства Петра Порошенка Геннадія Зубка. Однак він з таким рішенням не згоден і виїжджати з держдачі не поспішає.

Повідомлення. Фото: скріншот facebook
Повідомлення. Фото: скріншот facebook

Як повідомляє telegram-канал "Інсайдер UA", за його словами він орендує житлоплощу офіційно і платити чималі гроші, наприклад в 2021 році оренда обходиться в 104 тисячі гривень на місяць, тоді як минулого року це коштувало йому 69 тисяч гривень.

Повідомлення. Фото: скріншот telegram
Повідомлення. Фото: скріншот telegram

До слова, напередодні фракція "Європейська солідарність" звернулася до президента Володимира Зеленського з вимогою також з'їхати з державної дачі, де зараз проживає і жити як його герой Василь Голобородько в серіалі "Слуга народу". У Порошенка аргументували свою позицію тим, що чинний президент має у власності ряд нерухомості, в тому числі і квартиру в Києві поруч з офісом президента. Главі держави порадили переїхати у власне житло, відмовитися від кортежів і добиратися на роботу пішки, щоб не створювати незручності жителям столиці.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Володимир Зеленський підписав важливий закон, який чекали багато українців.

Також наш портал інформував, що перша леді України Олена Зеленська зізналася, як ставиться до сім'ї Порошенка.

Нагадаємо, що у Кабінеті Міністрів почалися масові звільнення. У Раду передали подання про відставку голови МОЗ Максима Степанова.