Нові тарифи на газ коливаються від 7,88 до 13,5 гривні за кубометр

З 1 травня 2021 року всіх українців автоматично перевели на річні тарифи на газ. Найменше за блакитне паливо платитимуть клієнти "Черкасигаззбут" - всього 7,89 гривні за один кубометр. У той же час споживачам, яких обслуговує "Херсонська обласна енергопостачальна компанія", доведеться віддати на 71% більше - цілих 13,5 гривні за кубометр. Про це інформує obozrevatel.

Споживачі, які уклали договір з такими постачальниками як ТОВ "Євода трейд", КП "Луцькводоканал" платитимуть за газ 7,88 гривні за кожен використаний кубометр. ТОВ " Черкасигаз збут "та ТОВ" Уманьгаз збут " також встановили один з найнижчих тарифів - 7,89 гривні за кубометр. "Нафтогаз України" пропонує українцям блакитне паливо за ціною 7,96 гривні за кубометр.

Також в числі найдоступніших постачальників опинилися ТОВ " Волиньелектросбит "і ТОВ" Закарпаття Енергозбут", встановивши тариф на газ у розмірі 7,98 гривні за кубометр. У той же час ряд газзбутів встановили єдину ціну на блакитне паливо - 7,99 гривні за кубометр. Інші постачальники запропонували тарифи від 8,2 до 12,9 гривні за один кубометр. При цьому кілька компаній пропонують газ за ціною понад 13,5 гривні за кубометр.

Варто підкреслити, що у встановлених тарифах не врахована вартість доставки газу. За цю послугу споживачі платять окремо.

До слова, рішення про введення річних тарифів прийняли для того, щоб захистити українців від сезонних і ринкових стрибків цін на блакитне паливо. Протягом 12 місяців споживачі будуть платити ту суму, яка була вказана при укладенні договору. При цьому споживачі мають право перейти на місячний тариф, однак повернутися знову на річний буде вже важко.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям розповіли, чи варто чекати списання боргів за комуналку.

Також наш портал інформував, що українцям показали, як змінилася платіжка за комуналку за рік.

Нагадаємо, що стало відомо, кому в Україні не призначать субсидію.