Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зробив заяву з приводу Росії

З моменту, коли обстановка на сході України, зокрема біля її східних кордонів з Російською Федерацією, дещо устаканилася, про деескалацію конфлікту висловилися багато перших осіб держави. Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба, однак, вважає, що безпека України як і раніше під загрозою. Про це заявив в інтерв'ю німецькому каналу Deutsche Welle.

Так, в цьому інтерв'ю український чиновник заявив про те, що дії, які зробила Російська Федерація, не можна назвати повноцінним відведенням військ. На його думку, адекватного відведення військовослужбовців, пропорційне кількості військ, які стояли біля українського кордону, яких, нагадаємо, було більше, ніж на початку конфлікту на Донбасі в 2014 році. Таким чином, Збройні Сили РФ в основному залишилися на своїх місцях.

У тому, що Росія відступила, Кулебу не переконує навіть те, що її Збройні сили перекинули військові частини від кордону з Україною. Це Кулеба порівняв з показовими судами в Радянському Союзі, коли проходили гучні процеси, проте без будь-якого правосуддя. Українці ж зараз, у свою чергу, спостерігають щось схоже-відведення військ без відведення військ. У зв'язку з цим, заявляє Міністр закордонних справ, Україні необхідно не втрачати пильність з цього питання.

Нагадаємо, в квітні поточного року Російська Федерація підвела десятки тисяч своїх військовослужбовців до українських кордонів на Сході і в Криму. Це викликало сильне занепокоєння як в українському уряді, так і в безлічі союзних Україні держав. На щастя, в кінцевому рахунку РФ все ж відвела частину військ, після чого обстановка дещо заспокоїлася.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти розповіли, що станеться, якщо РФ нападе на Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін відреагував на новини про арешт українського опозиціонера Віктора Медведчука.

Також "Hyser" писав, що в СБУ провели навчання на випадок того, якщо Росія нападе на Україну.