Президент України Володимир Зеленський висловився щодо позитивних моментів діджитал-революції.

Варто відзначити, що цифровізація зараз дійсно дуже швидко впроваджується в Україні і на сьогоднішній день десятки послуг вже можна отримати онлайн, не виходячи з дому. Відповідну заяву зробив президент України Володимир Зеленський, пише "Цензор.НІ".

Зеленський заявив про революцію в Україні, фото: РБК-Україна

За його словами, якщо раніше для того, щоб отримати ряд дозволів, потрібно було, наприклад, давати хабарі, то зараз досить заплатити за інтернет. Це все і називається діджитал-революцією, зазначив Зеленський.

На його думку, Україна стає сучаснішою і це круто. Раніше потрібно було обійти 10 кабінетів, відстояти довгі черги, щоб отримати якусь довідку, а зараз потрібно перейти всього лише на один сайт, зробити 3-4 кліка в смартфоні і все буде готово. Крім того, замість цілих тижнів або місяців, зараз буде потрібно 10-20 хвилин, щоб відкрити ФОП онлайн.

Зеленський розповів про досягнення діджитал-революції, фото: УНІАН

Для Зеленського все це є величезним досягненням. Адже він додав, що Україна стала першою країною у світі, де цифрові паспорти мають таку ж юридичну силу, як і паперові. І це при тому, що в країні також були запущені десятки онлай-послуг.

До слова, більшість згаданих онлайн-послуг стали можливі завдяки мобільному додатку "Дія" - це український електронний сервіс державних послуг, розроблений Міністерством цифрової трансформації України. У ньому зберігаються і цифрові документи громадян.

Раніше "Hyser" писав про те, що Володимир Зеленський підписав важливий закон, що стосується водіїв.

Також наш портал повідомляв, що в ОП зізналися, що Зеленський висловить Путіну під час зустрічі.

Нагадуємо, що українців, які стали в чергу в додаток "Дія", будуть прищеплювати у вихідні.