Володимир Зеленський скликає Верховну Раду на позачергове засідання

Глава держави Володимир Зеленський екстрено збирає Верховну Раду на позачергове засідання, яке заплановане на четвер, 20 травня. На порядку денному буде отримання макрофінансової допомоги від Євросоюзу і траншу від МВФ. Про це стало відомо із заяви голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії на брифінгу, передає "Інтерфакс".

Давид Арахамія заявив, що Рада збереться в четвер Цього тижня з ініціативи Володимира Зеленського. На сесії буде розглянуто отримання допомоги від МВФ і ЄС.

"До неї увійдуть 10 законів - так звані макрофін і МВФ", - зазначив Арахамія

Глава фракції додав, що планується "в першому читанні все пройти, половину – у другому, і все, що ми залишимо на потім, буде в перший тиждень червня".

До слова, напередодні на тлі масово виселення чиновників з державних дач в Конча-Заспі глава фракції " європейська солідарність "Петро Порошенко зажадав у президента Володимира Зеленського наслідувати приклад свого героя з серіалу" Слуга народу " - з'їхати з державної резиденції й жити скромніше.

Фракція "ЄС" заявила, що чинний президент є забезпеченою людиною і має у власності чимало нерухомості, зокрема квартиру в столиці, недалеко від офісу президента. У Порошенка відзначили, що переїхавши в цю квартиру президент міг би добиратися на роботу не те що на велосипеді, а пішки, не створюючи при цьому незручностей жителям кортежами. Крім того, в "ЄС" відзначили, що Петро Порошенко, бувши президентом, відмовився від проживання на держдачі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Володимир Зеленський терміново звернувся до українського народу.

Також наш портал інформував, що в офісі президента розповіли, що в першу чергу Володимир Зеленський висловить Володимиру Путіну при зустрічі з ним.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський не виключає можливість початку нової світової війни, якщо Росія продовжить свою агресію і піде в повномасштабний наступ.