У Мінсоцполітики розповіли про новий порядок призначення субсидій

З 1 травня 2021 року в Україні набули чинності нові правила призначення житлової субсидії. Для отримання державної допомоги на наступний період українцям необхідно подати оновлену заяву, а також декларацію. Про порядок оформлення субсидії за новими правилами йдеться в повідомленні пресслужби Мінсоцполітики.
У Міністерстві соціальної політики заявили, що на подачу заяви і декларації в українців є 5 місяців з травня по вересень 2021 року.
Українців закликали не створювати масових скупчень, оскільки незалежно від того в якому місяці було подано заяву, субсидія буде призначена з травня поточного року.
Подати заяву на оформлення житлової субсидії можна кількома способами, кожен українець може вибрати зручний саме для себе. Так, для оформлення допомоги можна звернутися до уповноважених осіб територіальних громад або до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та виконавчих органів міськрад.
Також можна зовсім не виходити з дому і відправити потрібні документи поштою на адресу органу соціального захисту населення або ж скористатися електронним сервісом на сайті Міністерства соціальної політики.
Варто зазначити, що за новими правилами при призначенні субсидії братимуть до уваги доходи громадян від депозитів, дивіденди від цінних паперів та інше. У призначенні субсидії відмовлятимуть українцям, які здійснили одноразову покупку на суму понад 50 тисяч гривень. Це може бути як автомобіль, так і покупка нерухомості або навіть валюти. Також відмовити в субсидії можуть тим українцям, які виїжджали закордон.