На Львівщині відбувся кричущий инцидент у селі Солонка - на уроці інформатики вчителька змусила семикласника з'їсти паперовий літачок і погрожувала відрізати палець через відсутність ручки у дитини.

Батьки хлопчика одразу ж звернулись до поліції і написали заяву на вчителя, пише "Обозреватель".

"Кинули літачок, я підняв його і поклав на парту, вчителька подумала, що це я його кинув і змусила мене його з'їсти. Потім ще побачила, що у мене немає ручки, принесла ніж і сказала, що я кров'ю буду писати, палець виріже", – розповів потерпілий школяр Владислав Виборнов.

Школярі розповіли, що вчителька і раніше їх часто обзивала на уроці і це вже не перший инцидент.

"Вчителька пішла в свою каптерку, повертається з ножем, замахнулася, але палець не травмувала. Вона бувало нас обзивала: там скотина, проклинала нас, але те, що з ножем, це вперше", – розповіла учениця Анна Драпінська.

Дівчинка після випадку з ножем прийшла додому і поскаржилася матері, а та написала у шкільний чат усім батькам.

"Я особисто вважаю, що це психологічне насильство над дітьми. Цей випадок бачили в класі 22 дитини, протягом години я попередила директора. Діти були в шоковому стані, деякі з них напевно від стресу почали сміятися. Коли я запитала, чому ви не брали камери і не записували, то дочка сказала, що вчителька забирає у них на уроці телефони. Тобто не було можливості навіть зробити відео або фото", – розповіла мама школярки Людмила Драпінська.

Після того, як заява в поліцію була написана, правоохоронці навідалися у навчальний заклад и говорили з педагогами та батьками потерпілого, а також дітьми із класу. Якщо доведуть провину вчительки, її притягнуть до адміністративної відповідальності. "Булінг передбачає штраф від 850 до 1700 гривень або громадські роботи", – повідомив офіцер громади Роман Таратула.

Батьки хлопчика, який постраждав від вчителя, повідомили, що класна керівниця не одразу відповіла на дзвінок - її телефон був кілька днів вимкнутий.

Сама ж вчителька інформатики Надія Богданівна сказала, що це був такий жарт. У батьків Владислава жінка попросила вибачення і визнала, що вчинила неправильно, але й виправдалася, діти зараз не керовані.

Раніше Hyser писав про те, що українським школярам готують сюрприз.

Також Hyser повідомляв, що Верховна Рада звільнила школярів від підсумкової атестації.

Нагадаємо, що у зв'язку з з посиленням карантинних обмежень у Києві припинили приймати документи дітей у перші класи.